maandag 30 juli 2012

Hoe leuk is het in de sportschool?


Wil jij weten hoe de sfeer is in het Holland Heineken House? Of in de plaatselijke sportschool? Dat kan met de Mood Meter, ontwikkeld door MIT Media Lab. De installatie maakt de sfeer in een ruimte zichtbaar via een live infografic.
Door middel van camera’s in de ruimte analyseert de Mood Meter de gezichtsuitdrukkingen van de aanwezige personen. Vervolgens wordt het beeld gestreamd, waarbij over de gezichten van de aanwezigen een emoticon wordt geplaatst. Op de Happiness barometer  is vervolgens af te lezen wat de gemiddelde gemoedstoestand in de ruimte is.
Die emoticons werden in eerste instantie geplaatst wegens privacyredenen, maar een leuke bijkomstigheid is volgens een van de makers Javier Hernandez Rivera dat er interactie ontstaat tussen het systeem en degenen die zich in de stream terugzien. Het zien van een neutrale emoticon zet mensen aan tot lachen om zo de groene emoticon met opkrullende mondhoeken te bemachtigen. Dat zou er weer voor kunnen zorgen dat de sfeer in het hele gebouw er op vooruitgaat. 

En dat verlaagt wellicht de drempel om een gebouw binnen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten