zaterdag 21 april 2012

Iris Tacheia Beste schoolkrant van Nederland 2012


Persbericht
Iris Tacheia Beste schoolkrant van Nederland 2012

Schoolkrant Stedelijk Gymnasium Arnhem winnaar Schoolkrant Awards

Amsterdam 21 april 2012 – Vandaag werden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam de Schoolkrant Awards 2012 uitgereikt. Iris Tacheia van het Stedelijk Gymnasium Arnhem mag zich een jaar lang de beste schoolkrant van Nederland noemen.

De Schoolkrant Awards kenden dit jaar een nieuwe opzet. De winnaar van de titel Beste Schoolkrant werd via een interactieve stemming in de zaal gekozen door de overige schoolkrantredacties en de jury. Het was een nipte race waarbij de genomineerden dicht bij elkaar lagen, zo bleek uit de stemming van het publiek en de jury top 5.

De titel Beste Schoolkrant levert de redactie een bezoek op aan de musical Wicked. Tijdens de prijsuitreiking op het Amsterdams Lyceum was er een optreden van de band Only Seven Left met nummers van hun nieuwe album en ook een actieve workshop van Introdans.

Dit zijn de winnaars uit de overige categorieën:
- Beste interview: De Sacheraar van het Scala College (Alphen a/d Rijn)
- Beste vormgeving: Iris Tacheia van het Stedelijk Gymnasium Arnhem
- Beste artikel over jongeren in de wereld (UNICEF-prijs): Naked van het Montessori College Nijmegen
- Aanmoedigingsprijs: KPATHP (Kratèr) van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé (Leeuwarden)

Over de Schoolkrant Awards
De jury van de Schoolkrant Awards 2012 wordt gevormd door Arne van Terphoven (CJP), Ike de Rooij (Bureau Keesie) en Walther Hesselink (UNICEF). De Schoolkrant Awards worden dit jaar voor het eerst georganiseerd door Apprentice Uitgevers. In voorgaande jaren waren de Schoolkrant Awards onderdeel van de Nationale Schoolkrantdag die werd georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

www.schoolkrantawards.nl  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten